Parterapi

Når I har klikket ind på Parterapi, skyldes det formentlig, at I har valgt at se i øjnene, at der er noget, som er svært i jeres parforhold, og som I har brug for hjælp til. Det er et godt skridt på vejen!

Måske skændes I, hver gang I taler med hinanden, eller måske er I helt holdt op med at tale sammen. Måske har I det svært, efter at I har fået børn, eller måske kan I ikke få børn. Måske dræner jalousi mere og mere i jeres parforhold, eller måske har I svært ved at genvinde tilliden efter utroskab. Måske er I i tvivl om jeres parforhold og overvejer skilsmisse. I har helt sikkert forsøgt at løse problemerne mange gange, men der er noget, der forhindrer jer i at lykkes.

Det er også muligt, at I grundlæggende har det godt sammen, men fortsat ønsker at udvikle jeres forhold.

 Behandling

I parterapien er min interesse at hjælpe jer til at se, hvad der får jer tættere på hinanden, og hvad der trækker jer væk fra hinanden. For når man trækker sig væk fra hinanden, oplever man mere utilgængelighed og dermed mindre kontakt. I sådanne situationer kan det være svært at række ud efter hinanden og være til rådighed, man har måske lyst til at skælde ud, angribe eller forsvare sig, eller måske synes man, at det er den andens skyld, at tingene nogle gange går i hårknude.

I parterapien er det ikke interessant for mig at give den ene eller den anden part skyld - faktisk bruger jeg aldrig ordet skyld! Som terapeut sidder jeg heller ikke med en endegyldig løsning, men jeg kan fungere som en neutral 3. part, som kan stille relevante spørgsmål, undre mig sammen med jer, tilbyde jer hjemmeøvelser og hjælpe jer med at sætte det på dagsordenen, som optager jer hver især. For når vi får en forståelse for den andens intentioner og bevæggrunde, har vi lettere ved at være åbne overfor den anden.

Ligesom ved al anden terapi kræver det også mod, tålmodighed og villighed til forandring at gå i parterapi. At gå i parterapi kræver ligeledes villighed til at turde se på sin egen andel af problemet. Det er mit håb, at I gennem parterapien fortsat får lyst til at investere i hinanden og i kærligheden.

Anne-Katrine Hansen • Autoriseret Psykolog og Klinisk Sexolog i Aarhus Nord   60 51 79 75  info@psklinik.dk

Denne side bruger cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.